Wat doet Frisse blik op?

En nog belangrijker wat niet...

Wat doet Frisse blik op

Interim recruitment

Zoek je tijdelijk versterking op recruitmentgebied, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de HR adviseur of vervanging tijdens zwangerschapsverlof? Of heb je een aantal moeilijk vervulbare vacatures, maar vooral ook geen tijd zelf uren in de werving te steken? Dan is tijdelijke inhuur van een interim recruiter een goede oplossing. Doordat ik als interimmer (zowel als markteer en als recruiter) veel verschillende organisaties van binnen heb gezien en een hoop mensenkennis heb opgebouwd, weet ik snel hoe de hazen lopen. En dat leidt naar een snelle oplossing voor jouw capaciteitsprobleem.

Een voorbeeld? Een van mijn opdrachtgevers had 15 vacatures. Met behulp van een Frisse Blik is na 6 weken meer dan de helft ingevuld!


Excecutive search

De juiste man of vrouw op executive niveau vinden voor een cruciale positie in jouw organisatie, of misschien wel een opvolger voor jouzelf, vereist een zeer zorgvuldig proces.

Waar wil je heen als organisatie? Wat is daarvoor nodig? En welke competenties heeft iemand bewezen nodig om de doelstellingen te bereiken?

Er is in mijn optiek geen standaardoplossing of strategie, dit is maatwerk. Laten we het gesprek aangaan en de mogelijkheden bespreken.


Betrouwbaar meten van menselijk gedrag, DISC

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht verschillende gedragsstijlen. 

DISC is als instrument breed toepasbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander, bij het begeleiden van individuen en bij werving en selectieprocedures. DISC brengt voorkeursgedrag, talenten en communicatie in kaart. Het bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams en vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie. DISC is een helder en toegankelijkheid analyse-instrument dat onontbeerlijk is in het portfolio van iedereen die met mensen werkt.


My Services

Wat doet Frisse blik op niet?

  • Ongevraagd CV’s sturen van de “ideale kandidaat” naar organisaties die een vacante functie hebben. Ten eerste, zolang je niets weet van een organisatie, weet je als recruiter niet hoe de ideale kandidaat eruit zou moeten zien. Een CV zegt niks. En misschien wel als eerst: welke kandidaat vindt het prettig dat zijn/haar persoonlijke gegevens overal en nergens liggen zonder dat zij weten over welke functie of welk bedrijf het gaat?
  • Interviews met kandidaten die niet verder gaan dan: “wat zijn jouw drie sterkste en zwakste punten?”
  • Torenhoge fees in rekening brengen die niet in verhouding staan tot werkzaamheden die daadwerkelijk zijn verricht om de juiste kandidaat te vinden. Linksom of rechtsom moet iemand de uren betalen die besteed zijn aan ‘no cure no pay’ opdrachten van anderen maar niets hebben opgeleverd. 
  • Bij Frisse Blik op betaal je wat je verbruikt in uren in de zoektocht naar de ideale kandidaat! Dat klinkt fair toch?

© 2019 Frisse blik op | Images freepik | webdesign Joan van der Kroef